Βιετνάμ: Ναυάγησε δεξαμενόπλοιο, 14 αγνοούμενοι και διαρροή πετρελαίου

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 09:18
A- A A+

Δεκατέσσερις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός ναυαγίου μικρού δεξαμενοπλοίου στα ανοικτά των νοτίων ακτών του Βιετνάμ, ενώ σημειώθηκε και διαρροή πετρελαίου.

Αξιωματούχοι της επαρχίας Μπιν Τουάν είπαν ότι το δεξαμενόπλοιο Duc Tri μετέφερε 1.700 τόνους καυσίμων, εκ των οποίων περίπου 30 τόνοι διέρρευσαν στη θάλασσα, περίπου 50 χλμ. ανοικτά του δημοφιλούς παράκτιου τουριστικού θερέτρου Μούι Νε. Το περιστατικό σημειώθηκε την 2α Μαρτίου.

«Η έρευνα για τους αγνοούμενους συνεχίζεται και ειδικά συνεργεία επιχειρούν να περιορίσουν την διαρροή καυσίμων» στη θάλασσα, δήλωσε τηλεφωνικά αξιωματούχος στην επαρχία. Η ίδια αξιωματούχος διευκρίνισε ότι διασώθηκε ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Η πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί εκτείνεται σε 2 τετραγωνικά ναυτικά μίλια, φέρεται να δήλωσε ο Τριν Βου Αν, υποδιευθυντής του Κέντρου Πρόληψης Διαρροής Πετρελαίου του Νότου.

Το 2007, διαρροές πετρελαίου έπληξαν πάνω από 20 επαρχίες του Βιετνάμ, περιλαμβανομένων της Ντανάνγκ και της Να Τρανγκ. Σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ, σχεδόν 2.000 τόνοι πετρελαίου μόλυναν τις ακτές και το νερό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αίτια των καταστροφών αυτών παραμένουν ανεξακρίβωτα. Μετά από σειρά ερευνών, αξιωματούχοι εκτίμησαν πως οι διαρροές ενδέχεται να οφείλονται σε μια εξέδρα απάντλησης πετρελαίου στην οποία σημειώθηκε διαρροή, ένα δεξαμενόπλοιο που είχε υποστεί ζημιές και πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή