Tα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη της Τσέλσι επί του Ολυμπιακού

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 09:37
A- A A+

Για άνετη επικράτηση της Τσέλσι εις βάρος του Ολυμπιακού με το 3-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" έκανε λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο του BBC:

"Η Τσέλσι πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με μία εύκολη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Μίκαελ Μπάλακ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λάμπαρντ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας μετά από τέσσερα λεπτά στο ματς.

Ο Λάμπαρντ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 24ο λεπτό μετά την απόκρουση του Νικοπολίδη στο πολύ δυνατό σουτ του Μπάλακ.

Η Τσέλσι κυριάρχησε και πρόσθεσε ένα τρίτο γκολ δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Καλού να πετυχαίνει τέρμα μετά από κόρνερ του Λάμπαρντ", αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνεται ότι ο Κάρλο Κουντιτσίνι, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τσεχ μετά τον τραυματισμό του, δεν είχε πολλή δουλειά καθώς οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν στο ματς.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε την πρόκριση της Τσέλσι εις βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας και το sportinglife.com, καθώς έκανε λόγο για ένα άνετο βράδι στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

"Οι μπλε έμειναν στη λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς στην Ελλάδα, όμως οι παίκτες του ¶βραμ Γκραντ άνοιξαν το σκορ μετά από έξι λεπτά στο δεύτερο ματς, με την σπέσιαλ κεφαλιά του Μπάλακ μετά από τη σέντρα του Λάμπαρντ.

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα η Τσέλσι διπλασίασε το προβάδισμά της, καθώς το σουτ του Μπάλακ αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ Αντώνη Νικοπολίδη, με τη μπάλα να βρίσκεται στο δρόμο του Λάμπαρντ, ο οποίος δεν έκανε λάθος από κοντινή απόσταση.

Οι παίκτες του Γκραντ έκαναν 3-0 το ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν μετά από κόρνερ από αριστερά του Λάμπαρντ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τη μικρή περιοχή με τον Καλού να την προωθεί στα δίχτυα από κοντά.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι ήταν η πρώτη προσπάθεια για γκολ από τον Ολυμπιακό, όμως ο Κάρλο Κουντιτσίνι καθάρισε εύκολα τη φάση -αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη θέση του Πετρ Τσεχ-, πριν το γκολ του Ντρογκμπά ακυρωθεί ως οφσάιντ", αναφέρει το άρθρο της ιστοσελίδας.

"Οι εξαιρετικοί μπλε νίκησαν τους Έλληνες", είναι ο τίτλος της αγγλικής ιστοσελίδας Skysports, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Μία επιβλητική Τσέλσι ξεπέρασε εύκολα στο Στάμφορντ Μπριτζ το εμπόδιο του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακού, κλείνοντας έτσι θέση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 δύο εβδομάδες πριν, όμως δεν υπήρχε επανάληψη του σκηνικού στο Δυτικό Λονδίνο, καθώς η Τσέλσι κυριάρχησε από το πρώτο σφύριγμα".

Όσον αφορά δε τα σχόλια που έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό και την εμφάνισή του, αναφέρεται ότι: "Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έδειχνε ακίνδυνος, όπως ήταν και στο ανεπιτυχές του πέρασμα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στα μέσα της δεκαετίας του '90, πριν πάει για να αποδείξει την αξία του στην Ισπανία.

Δεν είχε πάντως υποστήριξη από τους υπόλοιπους. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους Έλληνες στο πρώτο μέρος ήταν μία σέντρα του Τοροσίδη, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να μην προλαβαίνει τη μπάλα

Ο Λεονάρντο και ο Φερνάντο Μπελούτσι πέρασαν στο ματς στο δεύτερο μέρος για να δώσουν διαφορετική οντότητα στην επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Μπελούτσι να αναγκάζει τον Κουντιτσίνι σε απόκρουση μετά από εκτέλεση φάουλ. Ήταν το πρώτο τους σουτ στο ματς μετά από μία ώρα.

Ο Μπελούτσι είχε επίσης σουτ στο δοκάρι ενώ ο Κουντιτσίνι χρειάστηκε να κάνει μία διπλή απόκρουση μετά από μία εκτέλεση κόρνερ από πλευράς Ολυμπιακού".

"H Τσέλσι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ολυμπιακού", είναι ο τίτλος της αγγλικής ιστοσελίδας Goal.com, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες, αναφέρει μία παλιά ελληνική ρήση, όμως η Τσέλσι δεν είχε τέτοιες ανησυχίες, καθώς επιβλήθηκε γρήγορα με τέρματα των Μπάλακ και Λάμπαρντ. Ο Καλού σφράγισε τη νίκη, και η Τσέλσι είναι στην επόμενη φάση..."

Για επιβεβαίωση της ανωτερότητας της Τσέλσι έκανε λόγο στο κείμενό της η επίσημη ιστοσελίδας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας www.uefa.com :

"Η Τσέλσι υπογράμμισε την κλάση της καθώς απαλλάχτηκαν εύκολα από το εμπόδιο του Ολυμπιακού για να, κλείσει θέση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά τις πέντε τελευταίες σεζόν.

Ένα γρήγορο γκολ του Μπάλακ με κεφαλιά άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ η επιβεβαίωση ήρθε από τα τέρματα των Λάμπαρντ και Καλού.

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο εάν δεν ήταν ο γκολκίπερ Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος έκανε ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή με 53 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ", τονίζεται στο κείμενο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η οποία κάνει ειδική μνεία στη συμπαράσταση των "ερυθρόλευκων" οπαδών προς την αγαπημένη τους ομάδα.

"Από ένα σημείο και μετά το μοναδικό ερώτημα ήταν πόσα γκολ θα έβαζε η Τσέλσι, την ώρα που οι οπαδοί που είχαν κάνει μεγάλο ταξίδι από την Αθήνα αρνήθηκαν να παραδοθούν, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τα τραγούδια".

Η ιστοσελίδα yahoo.com υπογραμμίζει ότι η Τσέλσι... κατεδάφισε τον Ολυμπιακό παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

"Η Τσέλσι προκρίθηκε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ με την κατεδάφιση με 3-0 του Ολυμπιακού στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τετάρτη.

Μετά από την λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς στην Αθήνα δύο εβδομάδες πριν, οι Λονδρέζοι μπήκαν γρήγορα μπροστά στο σκορ με το γκολ του Μπάλακ μετά από σέντρα του Λάμπαρντ, και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα.

Με τα δύο τέρματα των Λάμπαρντ και Καλού στη συνέχεια η Τσέλσι κυριάρχησε, για να κρατήσει για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι απαραβίαστη την εστία της.

Το σουτ του Μπελούτσι στο 61' που απέκρουσε ο Κουντιτσίνι ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που ανησύχησαν την ομάδα του ¶βραμ Γκραντ, η οποία θα είναι μαζί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ¶ρσεναλ οι τρεις αγγλικές ομάδες που συνεχίζουν στους οκτώ.

Η Λίβερπουλ, που έχει προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο παιχνίδι, θα συμπληρώσει το κουαρτέτο σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση επί της Ίντερ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν αήττητος στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε χάσει με τουλάχιστον δύο τέρματα διαφορά και στις επτά προηγούμενες επισκέψεις τους στην Αγγλία, βάζοντας μόνο ένα γκολ και δεχόμενος 24".

Πηγή Sport24.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις