Συμφωνία Παγκόσμιας Τράπεζας-Αλβανίας ύψους 950.000 δολ.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:12
A- A A+

Συμφωνία ύψους 950.000 δολαρίων υπέγραψε η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αλβανία, για την υποστήριξη ενός σχεδίου της «Ενεργειακής Κοινότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», το οποίο αφορά την ασφάλεια των φραγμάτων.

Η επιχορήγηση προέρχεται από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας και θα διατεθεί μέσω του ταμείου για την ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, το οποίο ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί «προϊόν» της συνεργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το project στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των υφιστάμενων υδροηλεκτρικών εργοστασίων στην Αλβανία και στην προώθηση της αποτελεσματικότερης χρήσης των υδάτινων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Διαχειρίστρια του έργου θα είναι η κρατική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας της Αλβανίας, KESH.

«Αυτό το σημαντικό πρόγραμμα θα βοηθήσει την προετοιμασία και την υλοποίηση σειράς έργων στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένων projects στον «τομέα της ασφάλειας των φραγμάτων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας, Ρίντβαν Μπόντε, έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή