ΗΠΑ: Περισσότερα από τη Χίλαρι Κλίντον σε δωρεές άντλησε ο Μπαράκ Ομπάμα

Στα 20 εκατ. δολ. η μεταξύ τους διαφορά
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 08:49
A- A A+

Το ποσόν των 55 εκατ. δολ. από δωρεές εξασφάλισε τον Φεβρουάριο ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το μεγαλύτερο ποσόν που έχει συγκεντρωθεί σε ανάλογες προεκλογικές εκστρατείες μέσα σε ένα μήνα και κατά 20 εκατ. δολ. περισσότερα από το αντίστοιχο που εξασφάλισε η αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον.

Οπως ανακοινώθηκε από το επιτελείο του Ομπάμα, 45 εκατ. δολ. συγκεντρώθηκαν από δωρεές μέσω του διαδικτύου και από αυτά, το 90% ήταν δωρεές οι οποίες δεν ξεπερνούσαν τα 100 δολ. Περισσότεροι από ένα εκατ. άνθρωποι έχουν προσφέρει χρήματα στην εκστρατεία του Ομπάμα.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος κέρδισε τον Φεβρουάριο 11 προκριματικές αναμετρήσεις, αλλά η Χίλαρι Κλίντον έκανε την «έκπληξη» κερδίζοντας τις τέσσερις τελευταίες, μεταξύ των οποίων τις εκλογές στο Οχάϊο και το Τέξας, πολιτείες «κλειδιά».

Το Σάββατο οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ και την Τρίτη στο Μισισιπί, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι οι προκριματικές στην Πενσιλβάνια, στις 22 Απριλίου, καθώς είναι πολιτεία που δίνει πολλούς εκλέκτορες.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες δείχνει ότι και οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών θα κέρδιζαν τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό τους, Τζον Μακέϊν εάν γινόντουσαν τώρα εκλογές για την προεδρία. Η δημοσκόπηση της Washington Post-ABC News έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδιζε με διαφορά 6 μονάδων τον Μακέϊν, ενώ ο Ομπάμα θα είχε πιο άνετη εκλογή, με διαφορά που θα έφτανε στο 12%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή