Αλ. Παπαρήγα: «Αντεργατικό και μητροκτόνο το νομοσχέδιο»

«Δεν πρέπει ούτε καν να συζητηθεί»
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 15:25
A- A A+

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει ούτε καν να συζητηθεί. Ο εργαζόμενος, η εργαζόμενη πρέπει να το διαβάσουν για να ξέρουν, αλλά δεν μπαίνει για συζήτηση», υπογράμμισε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας το περιεχόμενο του ασφαλιστικού ν/σ.

Όπως διευκρίνισε η κ. Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που βεβαίως φέρνει λιγότερα απ’ όσα θα ήθελε η κυβέρνηση να φέρει, γιατί ξέρει ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να αντιδράσει, άρα οι αντιδράσεις δεν πήγαν χαμένες. Ωστόσο εμπεδώνει ακόμα καλύτερα και γενικεύει την εφαρμογή των νόμων Σιούφα και Ρέππα, ιδιαίτερα τον νόμο Ρέππα που είναι πρόσφατος τον κατοχυρώνει πλήρως».

Η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντεργατικό και μητροκτόνο. Αντεργατικό γιατί, όπως είπε, «αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, μειώνει τις επικουρικές εντελώς, ανακατεύει τα ταμεία, τα ενώνει και τα εξισώνει προς τα κάτω» καιμητροκτόνο διότι ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης στις μητέρες με ανήλικα παιδιά.

«Το πρώτο πράγμα είναι να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Δεν κάνουμε τίποτα με το να παζαρεύουμε πόσα θα χάσουμε και αυτό κάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, εδώ βρίσκεται και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε μας με τα άλλα κόμματα», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή