Πούτιν: Το ΝΑΤΟ επιχειρεί να αντικασταστήσει τον ΟΗΕ

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 17:40
UPD:18:00
A- A A+

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι επιθυμεί "να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ" και σημείωσε ότι αυτή η πολιτική του συμβάλει μόνο στο να αυξηθεί "το ενδεχόμενο σύγκρουσης".

"Υπάρχει η εντύπωση ότι γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα αντικαταστήσει τον ΟΗΕ", απάντησε ο Πούτιν, σε ερώτηση που του υπεβλήθη για την πολιτική του ΝΑΤΟ στο τέλος της συνάντησης που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο ¶γκελα Μέρκελ στη Ρωσία.

"Είναι πολύ λίγο πιθανό η ανθρωπότητα να αποδεχθεί μια τέτοια δομή διεθνών μελλοντικών σχέσεων και πιστεύω ότι το ενδεχόμενο σύγκρουσης θα αυξηθεί", σημείωσε.

Παράλληλα σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, ο ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Ντμίτριε Ρογκόζιν χαρακτήρισε πρόκληση την προσπάθεια της Ουάσινγκτον για ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας στη συμμαχία.

Η προσπάθεια των Αμερικανών "να βάλουν τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ είναι μια πρόκληση που μπορεί να οδηγήσει σε λουτρό αίματος", έκρινε ο Ρογκόζιν, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από την κυκλοφορία του γερμανικού περιοδικού.

Η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ θα σημάνει "το τέλος της Γεωργίας ως κυρίαρχου κράτους", καθώς η Τιφλίδα θα χάσει στην περίπτωση αυτή οριστικά τις επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, πρόσθεσε.

Ο ρώσος πρεσβευτής προειδοποίησε εξάλλου για τις συνέπειες μιας ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η οποία θα διαιρούσε τη χώρα, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της αντιτίθεται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια ένταξη, και θα οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή