Nικητής ο Ομπάμα στο Ουαϊόμινγκ

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2008 10:27
UPD:10/03/2008 02:14
A- A A+

Ο γερουσιαστής του Ιλινόις, Μπαράκ Ομπάμα, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών , κέρδισε το βράδυ του Σαββάτου - σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το CNN- το Ουαϊόμινγκ, μια αραιοκατοικημένη πολιτεία με μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Με καταμετρημένο το 91% των ψήφων ο 46χρονος γερουσιαστής λαμβάνει το 58% έναντι της αντιπάλου του, πρώην πρώτης κυρίας, Χίλαρι Κλίντον, 60 χρόνων που συγκέντρωσε ποσοστό 41%, και έτσι παίρνει μια νέα ώθηση η προεκλογική εκστρατεία του μετά από τις ήττες που υπέστη στο Οχάιο και το Τέξας.

Ωστόσο ο κ. Ομπάμα , παρά το γεγονός ότι προηγείται της κ. Κλίντον είναι ακόμα πολύ μακριά από το στόχο της συγκέντρωσης των 2.025 εκλεκτόρων που απαιτούνται για να πάρει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με αντίπαλο τον σίγουρο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν.

Τόσο ο κ. Ομπάμα όσο και η κ. Κλίντον εστιάζουν τώρα όλες τις δυνάμεις τους στην αναμέτρηση στο Μισσισίππη που θα διεξαχθεί την Τρίτη και στην Πενσυλβάνια που θα γίνει στις 22 Απριλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή