Ισπανία: Ενισχυμένο βγαίνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2008 21:59
UPD:10/03/2008 02:34
A- A A+

Ενισχυμένο από τις κάλπες βγαίνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ισπανία, καθώς αυξάνει τον αριθμό των εδρών του και έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει ακόμα και την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο εξασφαλίζουν από 172 έως 176 έδρες, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα από 148 έως 152 έδρες.

¶λλα τρία exit polls ιδιωτικών καναλιών δίνουν στους Σοσιαλιστές από 163 έως 178 έδρες και στο Λαϊκό Κόμμα από 142 έως 152 έδρες. Η ισπανική Κάτω Βουλή έχει 350 έδρες.

Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν έξω από τα εκλογικά τμήματα, ο Θαπατέρο μπορεί να μην χρειαστεί τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων για να περάσει κρίσιμα νομοσχέδια στην προσεχή τετραετία.

"Όλα τα exit polls συμφωνούν ότι οι Σοσιαλιστές είναι οι νικητές. Είναι το κυρίαρχο κόμμα σε ψήφους και έδρες", δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Χοσέ Μπλάνκο.

Το Λαϊκό Κόμμα από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα.

"Οι δημοσκοπήσεις είναι μόνο δημοσκοπήσεις", δήλωσε ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Λαϊκού Κόμματος, Πίο Γκαρθία Εσκουδέρο, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι "το Λαϊκό Κόμμα θα έχει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα".

AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή