Με καλό καιρό τα Κούλουμα

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2008 10:29
UPD:14:10
A- A A+

Με τα καθιερωμένα σαρακοστιανά νηστίσιμα, κρασί και το πέταγμα του χαρταετού, γιορτάζονται σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, σε όλη τη χώρα τα πατροπαράδοτα Κούλουμα. Σε όλους τους δήμους της χώρας διοργανώνονται εκδηλώσεις, με μουσική, νηστίσιμους μεζέδες και χορό.

Στην Αθήνα, όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο λόφος του Φιλοπάππου, όπου ο δήμος έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων. Χτες ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η κεντρική αγορά της Αθήνας θα είναι ανοιχτή έως τις 12 το μεσημέρι, ώστε και οι καταναλωτές να προμηθευτούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα για το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Γενικά καλός καιρός θα επικρατεί σήμερα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, διευκολύνοντας όσους θα ταξιδέψουν, όχι όμως και εκείνους που θα πετάξουν χαρταετό.

Για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων η Τροχαία έχει λάβει σειρά μέτρων, αλλά δεν έχει απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Στους οδηγούς προτείνεται να επιλέξουν για την μετακίνησή τους ημέρες και ώρες με μικρότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή