ΚΚΕ: «Νέο προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα»

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008 13:26
A- A A+

Για «νέο προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το θάνατο 49χρονου εργατοτεχνίτη στα ναυπηγεία Χαλκίδος http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/11/1486679.htm .

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα που κόστισε τη ζωή ενός εργάτη και τον τραυματισμό ενός ακόμη, στα ναυπηγεία της Χαλκίδας. Ο μακάβριος κατάλογος των εργατών που θυσιάζονται και σακατεύονται στους εργασιακούς χώρους συνεχώς μεγαλώνει», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι διαχρονικά οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες.

«Ανά τρεις μέρες εργασίας ένας εργάτης αφήνει την τελευταία του πνοή την ώρα της δουλειάς και δεκάδες τραυματίζονται, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Για να σταματήσει η εργατική τάξη να θρηνεί θύματα πρέπει να πάρει την κατάσταση αποφασιστικά στα χέρια της. Να αλλάξει τους συσχετισμούς στα σωματεία και σε κάθε εργασιακό χώρο, να παλέψει για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και για μέτρα προστασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή