Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά και σταδιακή επικράτηση βορειοδυτικών τοπικά ισχυρών ανέμων προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις και στα νότια τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωΐ τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ, που θα στραφούν πολύ γρήγορα από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια 7 Μποφόρ που θα στραφούν από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές το πρωΐ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή το πρωΐ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια 6 τοπικά 7 που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή