Ιράκ: Μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» σκότωσε ο αμερικανικός στρατός

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 11:16
A- A A+

Πολλά μέλη της ένοπλης «εγκληματικής οργάνωσης» που συγκρούστηκε χθες με τις ιρακινές δυνάμεις στο Κουτ, νοτίως της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο αμερικανικός στρατός.

Από νοσοκομειακές πηγές έγινε γνωστό ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κουτ. «Ανάμεσά τους πέντε παιδιά και μια φοιτήτρια. Μεταξύ των υπόλοιπων νεκρών περιλαμβάνονται νεαροί», δήλωσε ο Μάμουν Αζίλ, υποδιευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Ζάχρα του Κουτ.

Οι ιρακινές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους και ζήτησαν τη συνδρομή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης, η οποία δεν δίνει κανένα στοιχείο για το είδος της «εγκληματικής οργάνωσης», η οποία ξεκίνησε τις συγκρούσεις.

Χθες συγκρούσεις ξέσπασαν στην πόλη Κουτ, σε απόσταση 175 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της Βαγδάτης ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή και μέλη του Στρατού του Μάχντι.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης δεν κάνει αναφορά στον Στρατό του Μάχντι και αναφέρει ότι οι ιρακινές δυνάμεις που δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια περιπολίας στην πόλη Κουτ, ζήτησαν τη βοήθεια των αμερικανικών δυνάμεων, που ανταποκρίθηκαν στέλνοντας μια δύναμη ταχείας επέμβασης και αεροπορική υποστήριξη. Καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις πλησίαζαν στον χώρο της επίθεσης δέχθηκαν πυρά από μεγάλο αριθμό ενόπλων και απάντησαν σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς και καταστρέφοντας οχήματα φορτωμένα με όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή