Γ. Καρατζαφέρης: Αυτονόητο και επιτακτικό να κληθεί σε ακρόαση ο πρωθυπουργός

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 13:16
A- A A+

Στο θέμα της ακρόασης του πρωθυπουργού στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, μετά και τη σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε αυτονόητο και επιτακτικό για τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες Γ. Αγγέλου, Γ. Ανδριανό και Σπ. Κλαδά να κληθούν και να εμφανιστούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εφ’όσον υπάρχει συναφές αίτημα από τα 2/5 των μελών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και πρόσθεσε:

«Μετά και την θετική περί αυτού άποψη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και επειδή η υπόθεση Ζαχόπουλου δεν μπορεί επί μακρόν να μολύνει τον δημόσιο βίο της χώρας, πιστεύω ότι δεν είναι η παρουσία του Πρωθυπουργού, που μειώνει το θεσμικό του κύρος, αλλά αντίθετα η άρνηση του να εμφανιστεί στις ως άνω Επιτροπές αφήνει να αιωρείται, ότι τόσον ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες έχουν πολλά και σημαντικά να κρύψουν».

Στη χθεσινή γνωμοδότησή του, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αποφαίνεται ότι τελικά θα πρέπει να κληθούν σε ακρόαση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές για την υπόθεση Ζαχόπουλου, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι στενοί του συνεργάτες κ.κ. Γ. Αγγέλου, Γ. Ανδριανός και Σπ. Κλαδάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή