Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 07:00
A- A A+

ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ βροχές στα βόρεια και πιθανώς τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά και δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοανατολικά πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα το απόγευμα στα βόρεια και λίγες πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ, που βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το πρωΐ στα ανατολικά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νότια νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών το πρωΐ και γρήγορη βελτίωση. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 Μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή