Αλαβάνος: Αποκλειστικός υπεύθυνος η κυβέρνηση

«Έρχονται δύσκολες εποχές και χρειάζεται το κοινωνικό κράτος»
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 14:22
A- A A+

Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος και τη συγκέντρωση των σκουπιδιών στους δρόμους είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ζητώντας για μία ακόμη φορά την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί σε ζητήματα, όπως είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, του προβλήματος της πολύ μεγάλης φορολογίας -είμαστε από τους πρώτους στην Ε.Ε.- και όχι στην προσπάθεια να αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος», παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε:

«Έρχονται δύσκολες εποχές και χρειάζεται το κοινωνικό κράτος και αυτή τη μάχη θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα που είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και αύριο που θα μπορούσαμε να έχουμε μια νέα πλειοψηφία και μία κυβέρνηση με ριζοσπαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα».

Αναφερόμενος εξάλλου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: «Είμαστε από αυτούς που προτείνουμε πάντα σημεία συνεργασίας, αλλά στα μεγάλα ζητήματα είμαστε σε διαφορετική όχθη με το ΠΑΣΟΚ. Σε διαφορετική όχθη για το δημόσιο πανεπιστήμιο, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το χωρισμό εκκλησίας - κράτους, για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας. Και με αυτή την έννοια δεν υφίσταται καμία δυνατότητα γενικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή