Για αντιβουλγαρική προπαγάνδα κατηγορεί τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ η Σόφια

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 16:47
A- A A+

Θέμα «άμεσης παύσης της αντιβουλγαρικής προπαγάνδας από τα ΜΜΕ των Σκοπίων» δήλωσε ότι προτίθεται να θέσει στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Ρούμεν Πέτκοφ, που επισκέπτεται τα Σκόπια.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει στο βουλγαρικό ραδιόφωνο ότι η προπαγάνδα είναι «απαράδεκτη», καθώς η Σόφια, όπως είπε, ακολουθεί καλοπροαίρετη και εποικοδομητική πολιτική απέναντι στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις συνόδους των υπουργών Εξωτερικών και ¶μυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Σόφια επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην πολιτική των «ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρόσκλησης της "Αδριατικής Τρόικας" -Αλβανία, Κροατία και ΠΓΔΜ- για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ιβάιλο Κάλφιν είχε διευκρινίσει ότι η Βουλγαρία δεν θα δεχθεί η ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αν συνεχίσει να έχει ανοιχτά ζητήματα με τα γειτονικά κράτη.

Σήμερα, ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τη Σκοπιανή ομόλογό του Τζορντάνα Γιανκούλοφσκα για την ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή