Ανησυχία Τσερβένκοφσκι για τη «μεγάλη πολιτική κρίση»

«Η συνταγματική ονομασία πρέπει να διαφυλαχθεί» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 17:56
UPD:18:00
A- A A+

Την ανησυχία του για τη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στις επιδιώξεις της ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανεπίτρεπτη λόγω της χρονικής συγκυρίας, «20 ημέρες μόνο πριν από τη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας» αλλά και εξαιτίας «της πιο κρίσιμης φάσης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί λύση επειγόντως.

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων για υπεύθυνη συμπεριφορά, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η στοιχειώδης πολιτική σταθερότητα.

Γνωστοποίησε δε πως θα επιδιώξει άμεσα, μετά την επιστροφή του κ. Γκρούεφσκι από τις Βρυξέλλες, πιθανότατα αύριο, συνάντηση μαζί του και το αργότερο τη Δευτέρα συνάντηση αρχηγών των κομμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ράντμιλα Σεκερίνσκα η οποία προειδοποίησε πως «με την κρίση που ξέσπασε, είναι σα να βάζουμε βέτο στον εαυτό μας».

Αναφορικά με την εκκρεμότητα του ονόματος, ο κ. Τσερβένκοφσκι επανέλαβε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό η συνταγματική ονομασία να διαφυλαχθεί, διότι συνδέεται άμεσα και στενά με την εθνική ταυτότητα του λαού της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή