Πακιστάν: Αποσύρθηκε και η τελευταία δίωξη κατά του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 10:31
A- A A+

Η πακιστανική δικαιοσύνη απέσυρε σήμερα την έβδομη και τελευταία δίωξη για διαφθορά εναντίον του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο οποίος ανέλαβε μετά το θάνατο της συζύγου του Μπεναζίρ Μπούτο στα τέλη Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

«Με τη χάρη του Θεού θα απαλλαγεί. Είμαστε ικανοποιημένοι που το κράτος δεν στηρίζει πλέον καμιά κατηγορία εναντίον του κ. Ζαρντάρι μετά 11 χρόνια. Όλες οι κατηγορίες είχαν πολιτικά κίνητρα», τόνισε ο Φαρούκ Νάικ, αναχωρώντας από το δικαστήριο του Ραβαλπίντι.

Στις 5 Μαρτίου αποσύρθηκαν πέντε κατηγορίες εναντίον του Ζαρντάρι και στις 12 του ίδιου μήνα άλλη μία. Η απόφαση αυτή επικυρώνει επισήμως την αμνηστία που δόθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στον Ζαρντάρι από τον πακιστανό πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ και επέτρεψε την επιστροφή της Μπεναζίρ Μπούτο από την εξορία.

Μετά τη δολοφονία της στις 27 Δεκεμβρίου, ο 51χρονος Ζαρντάρι ανέλαβε την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν, το οποίο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 18ης Φεβρουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή