Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στα Σκόπια

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 14:01
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται στα Σκόπια πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την πολιτική κρίση και το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας), ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και τον εκπρόσωπο της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Στις 14:30 (τοπική ώρα) ο κ. Γκρούεφσκι έχει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων του συνασπισμού «Για μία καλύτερη Μακεδονία» (σ.σ. ο συνασπισμός τον οποίο απαρτίζουν σλαβομακεδονικά δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα, τα οποία συνεργάστηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο του 2006. Του συνασπισμού αυτού είχε ηγηθεί το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι).

Στις 15:30 (τοπική ώρα) έχει προγραμματισθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Στις 17:30 (τοπική ώρα) συνέρχεται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ στις 20:00 (τοπική ώρα) θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή του VMRO-DPMNE.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή