Ανδρέας Λοβέρδος: Κίνδυνος για το Κίνημα από την έλλειψη πολιτικού στίγματος

Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει το ρόλο του ως πλειοψηφικού εκφραστή της κεντροαριστεράς
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 17:26
A- A A+

Τον κίνδυνο να χάσει το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του ως πλειοψηφικού εκφραστή της κεντροαριστεράς, υπογράμμισε κατά την ομιλία του στο 8ο Συνέδριο του Κινήματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε, συνέπεια θα είναι να εκφραστεί η τάση αυτή στα συνδικάτα, στους δήμους, στις νομαρχίες και γενικά στους μαζικούς χώρους, ενώ απέδωσε τον κίνδυνο αυτό στην έλλειψη πολιτικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του Συνεδρίου είναι υπαρξιακός.

Η χώρα και το πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε κρίση, την πρώτη καθολική κρίση του πολιτικού συστήματος μετά τη μεταπολίτευση, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και παρατήρησε ότι την πολιτική ημερήσια διάταξη σήμερα δεν τη βάζουν τα κόμματα αλλά τα ΜΜΕ

Οι πολίτες δεν βλέπουν κυβερνητική διέξοδο στο ΠΑΣΟΚ ούτε όμως και στα άλλα κόμματα, τασσόμενος παράλληλα κατά της λεγόμενης μεγάλης συμμαχίας, κατά το γερμανικό πρότυπο, διότι, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα διέλυε τη χώρα.

Όσο για το διάλογο με τα κόμματα της άλλης Αριστεράς και ειδικότερα με τον Συνασπισμό, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι πρέπει να απευθυνθεί πρόταση διαλόγου και ενδεχόμενης σύγκλισης, αλλά όχι μια αφηρημένη πρόταση. Αυτή, πρόσθεσε, πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα θέματα όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η προστασία του περιβάλλοντος, η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ και η ριζική αλλαγή του κράτους. Μέσα από αυτόν το διάλογο, σημείωσε, θα αποδειχθεί αν τα άλλα κόμματα θα εγκαταλείψουν τη στείρα διαμαρτυρία και θα μπουν στη λογική της επίλυσης των προβλημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή