Γ. Παπανδρέου: "Εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης"

8o Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 10:20
A- A A+

Μεγάλες ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος. Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ποια ακριβώς είναι η πρόταση συνεργασίας προς τα άλλα κόμματα της αριστεράς, ενώ ταυτίστηκε με το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ή τις προγραμματίζουν, υποσχόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο πλευρό τους και θα στηρίξει τους αγώνες τους.

Ο κ. Παπανδρέου αιφνιδίασε, όταν ανήγγειλε τις αποφάσεις του για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού στην κορυφή του Κινήματος, οι οποίες κινήθηκαν εκτός των αναμενομένων ακόμα και από στενούς του συνεργάτες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε ότι στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος θα κληθούν να μετέχουν νέα στελέχη, τα οποία δεν έχουν υπηρετήσει σε θέσεις υπουργών ή υφυπουργών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στελέχη όπως οι κ.κ. Βενιζέλος, Σκανδαλίδης, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Παπουτσής, Πάγκαλος και πολλοί άλλοι δεν θα μετέχουν στη νέα σύνθεση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος.

Η αναγγελία του κ. Παπανδρέου έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα από το σώμα των 7.000 συνέδρων και το κλίμα έγινε πανηγυρικό, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε στην εξέδρα τους "αντιπάλους" του για την ηγεσία του κόμματος, για να χαιρετήσουν μαζί, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Πάντως η απόφαση του κ. Παπανδρέου δεν αφήνει εκτός θέσεων και ρόλων τα πλέον επώνυμα στελέχη του Κινήματος, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, πρόθεσή του είναι να αξιοποιήσει τα στελέχη αυτά στην κοινοβουλευτική διαδικασία, με πολλούς τρόπους.

Η συγκρότηση των νέων οργάνων στο κόμμα και τη Βουλή αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου "αρχίζει μια εβδομάδα μαχών και όλοι θα είμαστε στη μάχη, δίπλα στο λαό".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή