Τεταμένο το κλίμα στη Μιτρόβιτσα - Τραυματίες 13 Πολωνοί αστυνομικοί της ΜINUK

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 12:34
A- A A+

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα του Κοσόβου. Στο σερβικό Νοσοκομείο, μέχρι τις 11 το πρωί (τοπική ώρα), μεταφέρθηκαν 20 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Κοσόβου ανέφερε ότι κατά την διάρκεια επεισοδίων, στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί της UNMIK και δύο στρατιώτες της KFOR από έκρηξη -πιθανότατα- χειροβομβίδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/17/1489315.htm .

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολωνικής αστυνομίας, από τις συγκρούσεις Σέρβων με τις δυνάμεις της ΜINUK (της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ) και της υπό νατοϊκή διοίκηση ΚFOR, τραυματίστηκαν 13 Πολωνοί αστυνομικοί, μέλη της MINUK

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στην πόλη συρρέουν πολίτες από διάφορα μέρη του βορείου Κοσόβου και η κατάσταση είναι τεταμένη.

Σε διάφορα σημεία της πόλης σημειώνονται σποραδικές συμπλοκές αστυνομικών και διαδηλωτών.

Επιβαρυντικά λειτουργεί και το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τα επεισόδια της 17ης Μαρτίου του 2004 όταν, Αλβανοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε σερβικούς θύλακες, πυρπολώντας χιλιάδες σπίτια και καταστρέφοντας εκατοντάδες σερβικούς ορθόδοξους ναούς. Με αφορμή την επέτειο αυτή είχε προγραμματιστεί για σήμερα στην Μιτρόβιτσα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα σημερινά επεισόδια ξεκίνησαν μετά την επιχείρηση της αστυνομίας της UNMIK εναντίον Σέρβων, πρώην δικαστικών υπαλλήλων, που κατέλαβαν την περασμένη Παρασκευή, το δικαστικό μέγαρο, ζητώντας να επιστρέψουν στην υπηρεσία απ' όπου απολύθηκαν το 1999.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή