Αλβανία - Την παραίτηση Μπερίσα ζητεί η αντιπολίτευση για την τραγωδία

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 15:52
EPA/VALDRIN XHEMAJ

A- A A+

Την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ζήτησαν σήμερα οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλιστικού και του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Εντι Ράμα και Ιλίρ Μέτα, αντίστοιχα.

Τα δύο κόμματα ζητούν την παραίτηση του κ. Μπερίσα, καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για την τραγωδία του περασμένου Σαββάτου με την ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στρατοπέδου κοντά στο χωριό Γκεντέρτς.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός της έκρηξης που συγκλόνισε την περιοχή είναι 11 νεκροί και περισσότεροι από 250 τραυματίες.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της κωμόπολης Βόρα (όπου συνέβη το τραγικό συμβάν), Φικιρί Ισμαήλι, ζητά ενημέρωση από τον υπουργό Αμυνας Φατμίρ Μεντίου για την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου σε κατοικημένη περιοχή.

Ο υπουργός ¶μυνας δήλωσε ότι «αυτή η στρατιωτική βάση υπήρχε εδώ και 50 χρόνια στην περιοχή», υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες είναι αυτοί που έχτισαν παράνομα κατοικίες κοντά στο στρατόπεδο την τελευταία δεκαετία. Ο κ. Μεντίου δήλωσε έτοιμος να θέσει στη διάθεση της Δικαιοσύνης και των ανακριτικών αρχών κάθε έγγραφο και κάθε στοιχείο που θα διαλευκάνει την υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή