Στα Τίρανα την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη

Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αλβανίας
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008 14:00
A- A A+

Επίσκεψη εργασίας στα Τίρανα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 20/3, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Μπακογιάννη θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αλβανίας. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί κατά σειρά με τον Αλβανό ομόλογό της κ. Μπάσα, τον πρωθυπουργό κ. Μπερίσα, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τοπαλι και τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας κ. Toπι.

Αντικείμενο των συνομιλιών των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αποτελέσουν θέματα που αφορούν στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων που ενδιαφέρουν την εθνική ελληνική μειονότητα, θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στο ζήτημα του Κοσόβου και της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και της υποψηφιότητας ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, προγραμματίζεται συνάντηση της υπουργού των Εξωτερικών με τον δήμαρχο των Τιράνων, και αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Ράμα, ο οποίος θα απονείμει στην κ. Μπακογιάννη το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.

Η υπουργός των Εξωτερικών θα έχει επίσης, συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, καθώς και με εκπροσώπους της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κ. Μπακογιάννη αναμένεται να επισκεφθεί νοσοκομείο της πόλης των Τιράνων όπου νοσηλεύονται τραυματίες από το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα της μεγάλης έκρηξης σε αποθήκη πυρομαχικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή