Ανοιχτή η διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας για την αντιπυραυλική ασπίδα

«Στρατηγικό πλαίσιο» διμερούς συνεργασίας υπέβαλε η Ουάσινγκτον
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008 14:56
UPD:15:00
A- A A+

Παραμένει η διάσταση απόψεων ΗΠΑ-Ρωσίας σχετικά με τα αμερικανικά σχέδια εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών των δύο χωρών που διεξάγονται στη Μόσχα.

«Το πρόβλημα παραμένει και συνίσταται στο ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους στην ανατολική Ευρώπη» προσθέτει η ίδια πηγή.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και ¶μυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Κοντολίζα Ράις και Ρόμπερτ Γκέιτς, οι οποίοι επισκέπτονται από χθες τη Μόσχα, υπέβαλαν στους Ρώσους ένα νέο «στρατηγικό πλαίσιο» διμερούς συνεργασίας.

Όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος του Πενταγώνου, το πλαίσιο προτείνει μία σειρά θεμάτων «στα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε και να συνεργασθούμε, καθώς οι κυβερνήσεις μας ετοιμάζονται για μία διάδοχη κατάσταση τους επόμενους μήνες».

Η Κοντολίζα Ράις και ο Ρόμπερτ Γκέιτς συναντήθηκαν χθες Δευτέρα με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και το διάδοχό του Ντμίτρι Μεντβέντεβ και σήμερα με τους Ρώσους ομολόγους τους Σεργκέι Λαβρόφ και Ανατόλι Σερντιούκοφ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή