ΕΕΤΤ: Κανονισμός δικαιωμάτων χρήσης τηλεοπτικών διαύλων

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 17:39
A- A A+

Με απόφασή της στις 21 Μαρτίου 2008 η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προέβη στην έκδοση Κανονισμού, ο οποίος ρυθμίζει τη διαδικασία απόδοσης δικαιωμάτων χρήσης τηλεοπτικών διαύλων στους αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και στους νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας και καθορίζει το πλαίσιο χρήσης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 9 του Νόμου 3548/2007.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Νόμο, η ΕΕΤΤ δύναται να χορηγεί δικαιώματα χρήσης τηλεοπτικών διαύλων στους αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, σε θέσεις εκπομπής που δεν είχαν δηλώσει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στους νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας στην περίπτωση της μετεγκατάστασης ή εγκατάστασης νέων κέντρων ή άλλων θέσεων εκπομπής.

Επισημαίνεται ότι το Δικαίωμα Χρήσης Τηλεοπτικού Διαύλου αφορά στη χορήγηση σε έναν τηλεοπτικό σταθμό του δικαιώματος χρήσης ενός καθορισμένου διαύλου ραδιοσυχνοτήτων για εκπομπές αναλογικού τηλεοπτικού σήματος, σύμφωνα με καθορισμένες προϋποθέσεις.

Ο συγκεκριμένος Κανονισμός, εκτός από τη διαδικασία χορήγησης, καθορίζει τα διοικητικά τέλη χορήγησης διαύλου, τη διάρκεια και τη διαδικασία ανανέωσης του δικαιώματος χρήσης τηλεοπτικού διαύλου καθώς επίσης και τις προϋποθέσεις τροποποίησης των όρων ή ανάκλησης του δικαιώματος χρήσης τηλεοπτικών διαύλων.

Ο Κανονισμός πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα είναι άμεσα διαθέσιμος στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV