Γ. Παπανδρέου: Προχωρούμε ενωμένοι πολιτικά και ψυχικά

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 19:37
A- A A+

«Αφήνουμε πίσω το ψυχικό χάσμα, τα στρατόπεδα, τις προσωπικές στρατηγικές και τις πικρίες που πιθανώς ο καθένας μας ανθρώπινα μπορεί να είχε ή να έχει, σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και δεν νοείται ούτε "προεδρική φρουρά" ούτε "εσωκομματική αντιπολίτευση"».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην πρώτη, μετά το 8ο Συνέδριο του Κινήματος, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με αντικείμενό της την εκλογή των ανώτατων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την εκλογή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου καλωσόρισε τα νεοεκλεγέντα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και αναφερόμενος στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να δοθεί χώρος στη νέα γενιά. «Να τους δώσουμε ρόλο και ευκαιρίες, θα κάνουν και λάθη, αλλά θα δώσουν και νέα δυναμική» σημείωσε. Ταυτόχρονα κάλεσε σε «άνοιγμα των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ», θέτοντας και ως ορόσημο τη συμβολική ημερομηνία της 3ης Σεπτεμβρίου 2008.

Σχολιάζοντας τα όσα γράφτηκαν για την εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου παρατήρησε: «Πολλά γράφτηκαν για σας και την εκλογή σας, διάβασα και άκουσα σενάρια, εικασίες και ερμηνείες και μια λέξη θέλω να πω στους επίδοξους ή πραγματικούς σεναριογράφους: Ματαιοπονείτε. Είμαστε μια γροθιά για την αλλαγή στην χώρα».

Παράλληλα, επανέλαβε πως το κόμμα του θα συνεχίσει τη μάχη για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συγχαίροντας ταυτόχρονα την κοινοβουλευτική ομάδα για την παρουσία της και επισημαίνοντας την σύμπτωση -εντός ή εκτός εισαγωγικών, όπως είπε- της απεργίας των ΜΜΕ η οποία δεν επέτρεψε να «φανεί η μάχη της Βουλής».

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε και πάλι την «συστηματική προσπάθεια εξωθεσμικών κέντρων να απαξιώσουν την πολιτική ζωή της χώρας» τονίζοντας ότι «αυτό πλήττει περισσότερο το δημοκρατικό κίνημα» και προσθέτοντας ότι «η πολιτική είναι η μόνη αυθεντική έκφραση του λαού και εκτός αυτής σωτήρες δεν υπάρχουν».

Μίλησε για άλλη μία φορά για «την πορεία απαξίωσης της πολιτικής» υπογραμμίζοντας πως «είναι ευθύνη μας να την αποτρέψουμε.

Σε ό,τι αφορά τα νέα ανώτατα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο κατ’ αρχήν πρέπει να εκφράζει την ενότητα, την ανανέωση και την αξιοκρατία.

«Σε κάθε πόστο θα μπουν οι καλύτεροι» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι νομίζουν πως επειδή οι διατελέσαντες υπουργοί δεν είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο, αποστρατεύονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν κατάλαβαν τίποτα από την πρότασή μου».

«Οι πρώην υπουργοί θα ελέγχουν την κυβέρνηση και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο δημόσιο λόγο μας» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Νίκο Αθανασάκη που ανέλαβε γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ «σε δύσκολες στιγμές, εν μέσω εκλογών και συνέβαλε στην ενότητα και ενδυνάμωση του Κινήματος».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή