Παράνομη έρευνα σε φακέλους του Ομπάμα, της Χίλαρι και του Μακέιν

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 20:04
A- A A+

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκάλυψε σήμερα ότι υπάλληλοί του ερεύνησαν παράνομα όχι μόνο τα αρχεία του διαβατηρίου του Μπάρακ Ομπάμα αλλά και της Χίλαρι Κλίντον και του Τζον Μακέιν.

Το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρεις υπαλλήλους οι οποίοι, χωρίς να έχουν τέτοια δικαιοδοσία, ερεύνησαν το φάκελο με το αίτημα ανανένωσης του διαβατηρίου του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα. Η υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τον Ομπάμα. «Του είπα ότι και εγώ θα αισθανόμουν πολύ ενοχλημένη εάν μάθαινα ότι κάποιος κοίταξε το φάκελο του διαβατηρίου μου», τόνισε η υπουργός.

Παράλληλα, από το περιβάλλον της Χίλαρι Κλίντον έγινε γνωστό ότι η γερουσιαστής και επίσης υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενημερώθηκε από την Κ. Ράις πως και ο δικός της φάκελος είχε ερευνηθεί παράνομα το 2007.

«Το πρωί η υπουργός Κοντολίζα Ράις επικοινώνησε με την κυρία Κλίντον και την ενημέρωσε πως ο φάκελος του διαβατηρίου της ερευνήθηκε παράνομα το 2007. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ενημερώσει τους συνεργάτες της κυρίας Κλίντον το απόγευμα (σήμερα) με περισσότερες λεπτομέρειες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Κλίντον στη Γερουσία.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, προσθέτοντας ότι στις αρχές του έτους διαπιστώθηκε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με τα αρχεία του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ένας από τους υπαλλήλους που άνοιξε το αρχείο του Ομπάμα ερεύνησε επίσης και το φάκελο του Μακέιν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή