Μήνυση κατά της Κάρλα ντελ Πόντε

Θα καταθέσει η ένωση των οικογενειών απαχθέντων και δολοφονηθέντων Σέρβων του Κοσόβου
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 09:44
A- A A+

Μήνυση κατά της πρώην γενικής εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα ντελ Πόντε θα καταθέσει η ένωση των οικογενειών απαχθέντων δολοφονηθέντων Σέρβων του Κοσόβου, για «συγκάλυψη εγκλημάτων κατά Σέρβων του Κοσόβου που απήγαγαν και δολοφόνησαν Αλβανοί», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ένωσης, κ. Σίμο Σπάσιτς.

«Η ντελ Πόντε μας είπε στη Χάγη, το 2004, πως είχε πληροφορίες ότι όλοι οι απαχθέντες Σέρβοι του Κοσόβου δολοφονήθηκαν μετέπειτα, αλλά δεν μας είπε ότι τους αφαίρεσαν όργανα του σώματός τους προτού τους σκοτώσουν», δήλωσε ο κ. Σπάσιτς στην εφημερίδα «Νταν» της Ποντγκόριτσα.

Στο βιβλίο της «The Hunt», που θα αρχίσει να πωλείται στην Ιταλία, στις αρχές Απριλίου, η πρώην γενική εισαγγελέας της Χάγης φέρεται να αναφέρει - μεταξύ άλλων - ότι το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Χάγης έμαθε, κατά τη διάρκεια έρευνας για εγκλήματα του «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου» (KLA) κατά μη Αλβανών ότι όσοι είχαν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των ταραχών στην περιοχή, χρησιμοποιήθηκαν για εμπόριο οργάνων υπό την επίβλεψη του KLA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή