Επίθεση Ντικ Τσέινι κατά Ιράν και Συρίας

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 11:48
A- A A+

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι κατηγόρησε σήμερα το Ιράν και τη Συρία ότι θα κάνουν τα πάντα για να τορπιλίσουν την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

«Το Ιράν και η Συρία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τορπιλλίσουν την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή», τόνισε ο Τσέινι στην Ιερουσαλήμ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωΐ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμερτ, ο Τσέινι επανέλαβε «τη δέσμευση του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους να βοηθήσει στην πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις είναι πιθανό να επιστρέψει στην περιοχή την προσεχή εβδομάδα.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του απέναντι στο όραμα του προέδρου Μπους και την επιθυμία του να κάνει τα πάντα για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα το 2008, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις δυσκολίες», πρόσθεσε ο Τσέινι.

Σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, το Ιράν και η Συρία «βαδίζουν χέρι-χέρι».

Ο ίδιος αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για όλο και πιο σύγχρονα όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά του Ισραήλ από το Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή