Επαφές Χρ. Φώλια στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 10:45
A- A A+

Την Ουάσιγκτον επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην ειδική εκδήλωση στο Λευκό Οίκο στις 25 Μαρτίου, με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό ο Λευκός Οίκος να τιμά την Ελλάδα, την ελληνική επανάσταση, τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που γεννήθηκαν στον τόπο μας και σμίλεψαν τη φυσιογνωμία του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Φτάνοντας στην αμερικανική πρωτεύουσα την Κυριακή 23/3, ο κ. Φώλιας προσφώνησε τους παρευρεθέντες σε ανοικτή δεξίωση στην Πρεσβεία για την εθνική επέτειο και επέδωσε πιστοποιητικά ελληνομάθειας σε μαθητές που διακρίθηκαν. Αργότερα την ίδια ημέρα, απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρέσβη κ. Αλέξανδρο Μαλλιά, που διοργανώθηκε στο κοινοτικό κέντρο του ναού του Αγίου Γεωργίου από τον πολιτιστικό σύλλογο «Προμηθέας» και άλλες ομογενειακές οργανώσεις της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα 24/3, ο κ. Φώλιας είχε συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) με τον κ. Daniel Fried, που εκτελεί χρέη Υφυπουργού Εξωτερικών, και τον Αναπληρωτή Βοηθό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Matthew Bryza, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία του ελληνο-αμερικανικού φορέα προβολής εθνικών θεμάτων American Hellenic Institute.

Την Τρίτη 25/3, ο υπουργός Ανάπτυξης παρέστη το πρωί σε δοξολογία στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που γίνεται κάθε έτος στο Λευκό Οίκο, ο κ. Φώλιας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση και συναντήθηκε με τον κ. Bush, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή