Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου

Μ. Λιάπης: «Κίνηση εντυπωσιασμού»
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 12:33
UPD:13:14

A- A A+

ΠΡΟΤΑΣΗ δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής υπέβαλε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, γεγονός που οδηγεί στην αναβολή της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Στη διεθνή σκηνή η κυβέρνηση μάς πάει από το ένα αδιέξοδο στο άλλο… χάνουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα με την πολιτική σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση κάτω από τον ψεύτικο τίτλο της μεταρρύθμισης ξεπουλάει και τον τελευταίο πλούτο της χώρας… η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού… Η χώρα δεν μπορεί να πληγώνεται άλλο», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

«Λέμε απλά, ως εδώ και μη παρέκει», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας: «Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η οποία (πρόταση) βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη διαμορφωμένη πεποίθηση των πολιτών. Καταθέτω την πρόταση δυσπιστίας εκ μέρους ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Την Παρασκευή η ψηφοφορία

Η συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει στις 14:30 και θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Για να γίνει δεκτή η πρόταση απαιτούνται 151 ψήφοι.

Μ. Λιάπης: «Κίνηση εντυπωσιασμού»

«Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την πρόταση δυσπιστίας. Ακολουθείτε τα μικρά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος πρότεινε να συζητηθεί άμεσα η πρόταση.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Λιάπη,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τα εξής: «Δεν μας ενδιαφέρει εάν θεωρείτε ότι είμαστε ή όχι ουρά του οποιουδήποτε. Το πρόβλημα για τη χώρα είναι να μην είναι η Ελλάδα ουρά στην ΕΕ, στην οικονομία και στην κοινωνική πολιτική».

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ «κίνηση αμηχανίας» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξαναγίνει αξιωματική αντιπολίτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή