Ακατάλληλη μουστάρδα σε εστιατόριο φοιτητικής εστίας

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 12:12
A- A A+

Ακατάλληλη μουστάρδα στο εστιατόριο φοιτητικής εστίας στα Ιλίσια και μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση γιαούρτια στο σούπερ μάρκετ Carrefour -Μαρινόπουλος στη Δάφνη, εντόπισαν ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών.

Συγκεκριμένα ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών που διενήργησαν έλεγχο στο εστιατόριο της φοιτητικής εστίας «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας» που βρίσκεται στην οδό Ούλωφ Πάλμε 2-4 στα Ιλίσια, εντόπισαν μη κανονική και μη ασφαλής, αποκλειόμενη από την κατανάλωση, μουστάρδα.

Η μουστάρδα της εταιρείας «Κάμπος Τροφοδυναμική Ε.Π.Ε. Μάνδρα Αττικής -Θέση Ξηροπήγαδο» ήταν σε πλαστική συσκευασία 4 kg με κωδικό 07/07, με BC 5200324400448, και ημερομηνία παρασκευής 17/07/07 και λήξης 17/01/09.

Το Α' δείγμα κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση και παραπέμπεται στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο για να αποφανθεί για την επικινδυνότητα του για τη δημόσια υγεία, αφού βρέθηκε να περιέχει τα συντηρητικά βενζοϊκό και σορβικό σε ποσοστό μεγαλύτερο του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου.

Η Διεύθυνση Εμπορίου ζήτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του.

Η εν λόγω εταιρεία με υπεύθυνη δήλωση της προς την αρμόδια διεύθυνση δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την κατ’ εφεση εξέταση, επομένως το αποτέλεσμα της Α΄ εξέτασης καθίσταται οριστικό.

Επίσης, μη κανονικά και μη ασφαλή, αποκλειόμενα από την κατανάλωση, βρέθηκαν τα ακόλουθα προϊόντα:

· Γιαούρτι με ημι-αποβουτυρωμένο πρόβειο γάλα 2% «Προβάτινο 2%» σε αυτοτελή συσκευασία των 240γρ. με ημερομηνία λήξης 17/02/08 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Γαλακτοκομικά Προϊόντα «Δημητρίου», (Γεωρ. Κ. Δημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε., ΒΙΟ. ΠΑ. Κερατέας-Θέση Βενίζα)

· Γιαούρτι πρόβειο σε αυτοτελή συσκευασία των 210-240 γρ. με ημερομηνία λήξης 21/02/08 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Αθανάσιος Χ. Αδαμ (Παραγωγή και Εμπόριο Γαλακτοκομικών Προϊόντων , Θέση Γερμανικά -Ασπρόπυργος).

Και τα δύο προϊόντα εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών κατά τη διενέργεια ελέγχου στο SUPER MARKET «Carrefour -Μαρινόπουλος Α.Ε.» που βρίσκεται στη Λ. Βουλιαγμένης 140 & Μεσολογγίου στη Δάφνη.

Το Α' Δείγμα και των δύο γιαουρτιών κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, αφού βρέθηκε να περιέχουν σορβικά (συντηρητικό), πρόσθετα των οποίων η χρήση απαγορεύεται στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου.

Η εταιρεία Αθανάσιος Χ. Αδαμ (Παραγωγή και Εμπόριο Γαλακτοκομικών Προϊόντων , Θέση Γερμανικά -Ασπρόπυργος) ζήτησε επανεξέταση του προϊόντος της.

H εταιρεία Γαλακτοκομικά Προϊόντα «Δημητρίου», (Γεωρ. Κ. Δημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε., ΒΙΟ. ΠΑ. Κερατέας-Θέση Βενίζα) δήλωσε ότι δεν επιθυμεί επανεξέταση, άρα το αποτέλεσμα της Α’ εξέτασης καθίσταται οριστικό.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε σχετικά και ο ΕΦΕΤ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή