Φιλελεύθερος: Συνάντηση Κυπριανού - Ράις το Μάιο στην Ουάσινγκτον

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 17:06
A- A A+

Στην Ουάσιγκτον θα προσκληθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογο του Κοντολίζα Ράις.

Την πληροφορία δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε «εξαιρετικά σημαντική» από αρμόδιες διπλωματικές πηγές, που εξήγησαν πως με τον τρόπο αυτό θα τερματιστεί η «άτυπη τιμωρία» που επιβλήθηκε στην Κύπρο μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκύπριους, τον Απρίλιο του 2004.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Αμερικανοί σκέφτονται πολύ σοβαρά να προσκαλέσουν στην Ουάσιγκτον και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Εν τω μεταξύ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναμένεται να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από πρόσκληση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, προκειμένου να παραστεί στη μεγάλη παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου.

Ο κ. Κυπριανού θα έχει επαφές με σημαντικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας και αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η κ. Ράις θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, και ο κ. Κυπριανού θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Νεγρεπόντε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή