Σλοβενία - Αρχισαν οι εργασίες του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 15:06
A- A A+

Η προσπάθεια για αναβίωση της "Ατζέντας της Θεσσαλονίκης" και επαναβεβαίωση του ευρωπαϊκού μέλλοντος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η εξέταση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή -με έμφαση στον ρόλο της Συρίας και του Ιράν- και η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, είναι τα θέματα στην ημερήσια διάταξη του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασίες του οποίου άρχισαν νωρίτερα σήμερα στις σλοβενικές ¶λπεις.

Στο Μπρντο έχουν προσκληθεί, εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών των 27 κρατών - μελών, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς, ο επικεφαλής της UNMIK Γιοακίμ Ρίκερ και ο πρωθυπουργός του μονομερώς ανακηρυχθέντος κράτους του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί νωρίς αύριο το απόγευμα, με γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν μια από τις προτεραιότητες της σλοβενικής Προεδρίας, τον Διαπολιτισμικό Διάλογο, στον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφιερώσει το έτος 2008. Στο γεύμα, όπως είθισται, θα παρακαθίσουν και οι υπουργοί των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή