Υδροπλάνα από το Βόλο προς Αθήνα και Σποράδες

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 11:57
A- A A+

ΜΕΣΑ στο Μάιο του 2008 θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια με υδροπλάνα από το λιμάνι του Βόλου προς Αθήνα, αλλά και στη συνέχεια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Argo Airways, Κ. Παναγιώτου, σε συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με την αντινομάρχη Μαγνησίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού, Ε. Τζαβέλα-Αδαμάκη.

Τα δύο υδροπλάνα, που θα δρομολογηθούν συνολικά, θα μπορούν να εξυπηρετούν 20 επιβάτες το καθένα. Από Βόλο για Αθήνα (μαρίνα Φλοίσβου) θα γίνονται δύο δρομολόγια σε ημερήσια βάση, με την πτήση να διαρκεί 35 λεπτά και τιμή εισιτηρίου στα 83 ευρώ.

Τα δρομολόγια Βόλος - Σκιάθος θα διαρκούν 15 λεπτά, με τιμή εισιτηρίου στα 45 ευρώ, Βόλος- Σκόπελος 20 λεπτά με τιμή εισιτηρίου στα 49 ευρώ και Βόλος - Αλόννησος 30 λεπτά, με το εισιτήριο να κοστίζει 52 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της Argo ζήτησε εξάλλου τη συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες υποδομές, όπως η κατασκευή και πιστοποίηση των 4 αποβάθρων προσθαλάσσωσης στο Βόλο και τα λιμάνια των νησιών.

Το κόστος ανέρχεται σε 12.000 ευρώ περίπου ανά αποβάθρα, που θα κληθούν να αναλάβουν ο ΟΛΒ και τα Λιμενικά Ταμεία των νησιών. Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας θα αναλάβουν την σύνταξη των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή των αποβάθρων.

ΡΕΑ ΤΣΙΑΧΑ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή