«Δεν ήθελα να προκαλέσω την Ελλάδα», λέει ο δημιουργός της αφίσας

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 15:26
UPD:15:29
EPA/GEORGI LICOVSKI

A- A A+

«Οι άνθρωποι που εικονίζονται είναι η οικογένειά μου. Ήταν Έλληνες. Το σύμβολο δεν είναι η ναζιστική σβάστικα, πρόκειται για λανθασμένη ερμηνεία. Είναι ένα αρχαίο ινδικό σύμβολο για την αιώνια ζωή, την ευτυχία και την αγάπη. Αφορά την ιστορία της οικογένειάς μου, που έχει ελληνική καταγωγή. Είναι μία αφιέρωση σε αυτούς. Δεν είναι προπαγάνδα».

Τα παραπάνω δήλωσε στον ρ/σ Alpha 98,9 ο Ατανάς Μπότεφ, δημιουργός της προκλητικής αφίσας που προκάλεσε το έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/31/1494486.htm .

«Έγινε θέμα για λόγους διαφημιστικούς, όχι για εθνικούς. Αυτό είναι όλο. Δεν είχα ουδεμία πρόθεση να προκαλέσω τη χώρα σας», πρόσθεσε.

Για το θέμα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «οι σημερινές και χθεσινές προκλήσεις δεν βοηθούν τη χώρα που θέλει να γίνει σύμμαχος».

Την ερχόμενη Πέμπτη τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της επίμαχης Έκθεσης Φωτογραφίας, η οποία διαφημίζεται στην προκλητική αφίσα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό - Ενημερωτικό Κέντρο των Σκοπίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προχωρά σ’ αυτή τη συμβολική κίνηση, ανταποκρινόμενος στη σκοπιανή πρόσκληση, προκειμένου να περάσει μήνυμα καλής γειτονίας έναντι του λαού των Σκοπίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή