Εκδήλωση την Τετάρτη στο ΑΠΘ για την οικογένεια Καραθεοδωρή

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 09:38
A- A A+

Νέα δεδομένα για την οικογένεια Καραθεοδωρή θα παρουσιάσει στη διάλεξη που θα δώσει με θέμα: «Οικογένεια Καραθεοδωρή: οι διεθνείς Έλληνες», ο επιστημονικός σύμβουλος του Μουσείου «Καραθεοδωρή» στην Κομοτηνή, μαθηματικός Νίκος Λυγερός, αύριο, Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 και ώρα 19.30.

Η διάλεξη διοργανώνεται από την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η οικογένεια Καραθεοδωρή κατάγεται από προάστιο της Ανδριανούπολης, οι κάτοικοι του οποίου ίδρυσαν, μετά τον ξεριζωμό τους, τη Νέα Βύσσα του νομού Έβρου. Μέλη της υπήρξαν διαπρεπείς επιστήμονες που κατείχαν σημαντικές θέσεις (διοικητικές, επιστημονικές, διπλωματικές) στην Ευρώπη του 19ου και του 20ου αιώνα. Ένας ανάμεσά τους, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας μαθηματικός, (περισσότερο ίσως γνωστός, λόγω της σχέσης που είχε αναπτύξει με τον Αϊνστάιν και τις επιστολές που αντάλλαξε με αυτόν) συνέδεσε το όνομά του και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή