Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, τη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Παπανδρέου να μεταβεί ο ίδιος για συνομιλίες στα Σκόπια, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της ελληνικής φωνής στο διεθνές πεδίο είναι ευπρόσδεκτη, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι οι κινήσεις στο πολιτικό και το διεθνές επίπεδο πρέπει να γίνονται στο κατάλληλο χρόνο (εξηγώντας έτσι την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ). Επιπρόσθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η δήλωσή του αυτή δεν έχει καμία αιχμή και επανέλαβε πως είναι ευπρόσδεκτη η πρόταση Παπανδρέου, αλλά όπως σημείωσε, «γίνεται λίγο πριν πάμε στο Βουκουρέστι».
Εξάλλου, ο κ. Ρουσόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι δεν θα καθυστερήσουν οι αποφάσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ, λόγω της διαφοράς με την ονομασία των Σκοπίων.
Κληθείς επίσης να τοποθετηθεί για το γεγονός ότι παρά τα έντονα ελληνικά διαβήματα, οι προσβλητικές για την Ελλάδα αφίσες παραμένουν αναρτημένες σε δρόμους των Σκοπίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού είπε ότι η Αθηνα δεν θα κάνει κάποια άλλη κίνηση, παρατήρησε πως «είναι ένα θέμα που ήδη έχει κριθεί στη συνείδηση κάθε πολίτη».
Ομοίως, για την εικόνα του πρωθυπουργού με τη στολή των Ες Ες που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό των Σκοπίων, ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε ότι εντάσσεται σε μία λογική σαν αυτή της σημαίας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η δήλωση που έχει γίνει απο το υπουργείο Εξωτερικών και γι' αυτό το θέμα μας καλύπτει. Δεν νομίζω ότι βοηθά σε καμία περίπτωση την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν με το σύγχρονο τρόπο μεταξύ των κρατών».
Αναφορικά εξάλλου, με το αν αποτελεί διεκδικητική βάση της χώρας μας το ιστορικό προηγούμενο με το Νέο Μεξικό και το Μεξικό, μετά και την σχετική αναφορά της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη σε άρθρο της στον ξένο Τύπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η ελληνική διπλωματία αξιοποιεί όλα εκείνα τα επιχειρήματα τα οποία μπορούν να αντληθούν απο την ιστορία,τη γεωγραφία και απο το διεθνές περιβάλλον,προκειμένου να πείσει τους συμμάχους της και τους εταίρους για την υπόθεση αυτή».
Τέλος, σε ερώτημα για το αν η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει προσωρινή παράταση στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως απο μόνο του το θέμα θα πάρει παράταση, εφόσον δεν βρεθεί λύση.