Την ηθική στήριξη του Κ. Παπούλια για το Κέντρο Απεξάρτησης ζήτησε ο Ν. Κακλαμάνης

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 15:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης Απεξάρτησης και Επανένταξης των νέων που έχουν εμπλακεί με ναρκωτικά.

Το Κέντρο θα ανεγερθεί σε χώρο που έχει προσφερθεί κοντά στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά το τέλος της συνάντησης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το Κέντρο, ζητώντας παράλληλα την ηθική του στήριξη για τις όποιες αδικαιολόγητες -όπως τις χαρακτήρισε- διαμαρτυρίες από όμορους δήμους.

Αυτή η πόλη, επεσήμανε νωρίτερα ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, πέραν των άλλων χρειάζεται κοινωνική συνοχή και ένα βασικό κομμάτι για να επιτευχθεί αυτή η κοινωνική συνοχή, είναι το συγκεκριμένο κομμάτι που αφορά τα ναρκωτικά. Ασχέτως αν η Πολιτεία τελικώς έχει τον πρώτο λόγο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνδράμει ουσιαστικά, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, πως η λειτουργία του Κέντρου θα ολοκληρωθεί εντός της δημαρχιακής του θητείας, ενώ μέσα στο 2008 θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία.

Ο κ. Κακλαμάνης ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Χάρτα Πρασίνου, καθώς και για το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αττικής. Τάχιστα, τόνισε, θα προχωρήσουμε στον περιφερειακό σχεδιασμό με το ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή