Αισιόδοξος ο Ν.Γκρούεφσκι ότι τα Σκόπια θα λάβουν πρόσκληση ένταξης

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 17:40
A- A A+

Αισιόδοξος -παρά την ελληνική στάση- ότι η χώρα του θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε θετική ένδειξη εκ μέρους του νότιου γείτονά μας, της Ελλάδας, αναχωρούμε με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι και συνέχισε λέγοντας:

«Οι πολίτες της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" μπορούν να είναι υπερήφανοι για όλα όσα έχουν γίνει την τελευταία περίοδο και τα τελευταία χρόνια, για όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που περάσαμε και υπερνικήσαμε και καταφέραμε να βρεθούμε στη θέση 26 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να δηλώνουν με ικανοποίηση ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι έτοιμη, με όλες τις προδιαγραφές, με όλες τις υποχρεώσεις και μεταρρυθμίσεις, με όλη την πρόοδο που έχει επιτύχει, να γίνει μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Η αποστολή της ΠΓΔΜ που μεταβαίνει στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αριθμεί 45 μέλη. Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησής του, μετέβησαν σήμερα στο Βουκουρέστι, ενώ αύριο θα αναχωρήσει και ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος ως αρχηγός του κράτους, ηγείται της αποστολής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή