ΗΠΑ: Μαθητές εννέα ετών σχεδίαζαν να επιτεθούν στη δασκάλα τους

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 08:35
A- A A+

Εννέα παιδιά, στην πλειονότητά τους εννέα ετών, μαθητές σε σχολείο της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, μετέφεραν ένα μαχαίρι, χειροπέδες και ταινία στην τάξη τους στο πλαίσιο του σχεδίου τους να χτυπήσουν την δασκάλα τους, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη.

Οι δάσκαλοι του κεντρικού δημοτικού σχολείου στο Γουέικρος της Τζόρτζια ανακάλυψαν το σχέδιο όταν ένας μαθητής της τρίτης τάξης κατήγγειλε ένα συμμαθητή του για το ότι είχε φέρει ένα όπλο στο σχολείο.

«Το σχέδιό τους ήταν να περάσουν χειροπέδες στα χέρια της δασκάλας, να της κλείσουν το στόμα με την ταινία και να τη χτυπήσουν στο κεφάλι με ένα πρες-παπιέ και πιθανώς να την μαχαιρώσουν», είπε ο Ντουέιν Κάσγουελ της αστυνομίας στο Γουέικρος, προσθέτοντας ότι μερικοί μαθητές είπαν ότι είχαν φέρει το μαχαίρι απλώς για να κόψουν την ταινία.

«Το σχέδιο ήταν μάλλον περίπλοκο για παιδιά της ηλικίας αυτής», πρόσθεσε.

Οι μαθητές σχεδίαζαν την επίθεση επί μία εβδομάδα. Η ημέρα που είχαν καταλήξει να την φέρουν σε πέρας ήταν αυτή που τους έπιασαν οι δάσκαλοι, σύμφωνα με τον Κάσγουελ.

Επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές σε εννέα μαθητές και σε ορισμένους επιβλήθηκαν αποβολές μεγάλης διάρκειας, σύμφωνα με την Τερέσα Μάρτιν, εκπρόσωπο των σχολικών συγκροτημάτων για την κομητεία Γουέαρ.

Ο Κάσγουελ είπε ότι σχεδιάζεται η δίωξη τριών από τα παιδιά, βάσει των νόμων για τα αδικήματα που διαπράττουν ανήλικοι, για συνωμοσία με σκοπό την επίθεση και οπλοκατοχή εντός σχολείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή