Ρωσικός Τύπος: Η σύγκρουση στο Βουκουρέστι μπορεί να αποφευχθεί

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 10:44
A- A A+

Στην εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στο συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, προβαίνει ο ρωσικός Τύπος.

«Δεν θα υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση», γράφει η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta www.rg.ru . Η Ρωσία αναμένει «από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ένα σοβαρό διάλογο και ελπίζω ότι θα διατυπωθούν επιχειρήματα με τρόπο ειλικρινή και ελεύθερο που θα εξηγήσουν γιατί το ΝΑΤΟ ακολουθεί μια πολιτική διεύρυνσης προς την Ανατολή», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Μόσχας στην Ατλαντική Συμμαχία, Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, παρά τις διαφορές ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας και της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, «υπάρχουν ελπίδες» οι πρόεδροι Πούτιν και Μπους να μπορέσουν «να αποφύγουν τη σύγκρουση στο Βουκουρέστι».

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η εφημερίδα Vremia Novoste, σύμφωνα με την οποία, «είναι προφανές πως η ομιλία του Πούτιν στο Βουκουρέστι δεν θα έχει πολωτικό χαρακτήρα, όπως όταν συμμετείχε στη σύνοδο για την ασφάλεια στο Μόναχο, τον Φεβρουάριο του 2007».

Μιλώντας στο συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ο Πούτιν «θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί στα θετικά σημεία της συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Ατλαντική Συμμαχία, κυρίως αυτά που αφορούν το Αφγανιστάν», επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του Κρεμλίνου.

Το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δεχτεί τον Αμερικανό πρόεδρο στην εξοχική του κατοικία στο Σότσι, αμέσως μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα συμβάλλει επίσης στο να δείξει ο Πούτιν αυτοσυγκράτηση», υποστηρίζει η εφημερίδα Izvestia.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή