Τουρκία: Επτά αντάρτες του ΡΚΚ νεκροί, ανακοίνωσε ο στρατός

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 12:35
A- A A+

Επτά μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PΚΚ) σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Με τις συγκρούσεις αυτές αυξάνεται σε 16 ο αριθμός των ανταρτών που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την έναρξη επιχείρησης τη Δευτέρα στην ορεινή περιοχή Μπεστλέρ-Ντερελέρ της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ. Τρεις τούρκοι στρατιώτες, μεταξύ τους ένας αξιωματικός, επίσης σκοτώθηκαν στις μάχες, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου.

Το Σάββατο ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 15 αντάρτες την περασμένη εβδομάδα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και επιχειρήσεις του πυροβολικού στο βόρειο Ιράκ όπου έχουν καταφύγει οι αντάρτες.

Η Τουρκία με τη βοήθεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών διεξήγαγε αρκετές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ μετά τις 16 Δεκεμβρίου. Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επίσης χερσαία επιδρομή τον τον Φεβρουάριο που διήρκησε μια εβδομάδα εναντίον βάσης του ΡΚΚ στην περιοχή.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ¶γκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 1984 που το ΡΚΚ πήρε τα όπλα ζητώντας αυτονομία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, το οποίο κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή