Λιγότερο αισιόδοξα τα Σκόπια για πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 16:13
A- A A+

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ» μεταδίδει ότι, σύμφωνα με πηγές του από την αντιπροσωπεία της χώρας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, οι πιθανότητες των Σκοπίων να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, έχουν μειωθεί μετά τη θέση που επαναδιατύπωσε κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση ότι δεν αποδέχεται την ένταξη του βόρειου γείτονά της στο ΝΑΤΟ υπό την ονομασία FYROM ή με το όνομα που περιλάμβανε η τελευταία πρόταση Νίμιτς, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του από κράτη - μέλη της Συμμαχίας, όπως τη Γερμανίδα καγκελάριο, ¶γκελα Μέρκελ και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τους οποίους ζήτησε να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το «ΜΙΑ», με την εξαίρεση της Ελλάδας, όλα τα μέλη της Συμμαχίας προσφέρουν δίχως προϋποθέσεις τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα πληροί όλα τα κριτήρια.

Εν αναμονή της απόφασης σχετικά με το αν η χώρα θα λάβει τελικά πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό κ. Γκρούεφσκι, θα έχει σειρά συναντήσεων στο περιθώριο της Συνόδου του Βουκουρεστίου, σήμερα και την Πέμπτη.

Στο πρόγραμμα του κ. Γκρούεφσκι περιλαμβάνονται συναντήσεις με αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Σλοβενία και τη Μεγάλη Βρετανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή