Στην Αθήνα 8-10 Απριλίου ο ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 17:01
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Κάλφιν, μετά από πρόσκληση της Ελληνίδας ομολόγου του Ντόρας Μπακογιάννη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού ΥΠΕΞ, Ντίμιταρ Τσάντσεφ.

Το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), η επικύρωση της διακυβερνητικής σύμβασης για την έναρξη λειτουργίας της διόδου Ιβάιλοφγραντ-Κυπρίνος από την ελληνική Βουλή, η πορεία των συνομιλιών για άνοιγμα τριών μικρότερων σταθμών ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο υπουργών.

Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κάλφιν θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, την κατάσταση στο Κόσοβο, την ευρωπαϊκή πολιτική καλής γειτονίας και την ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας θα λάβει μέρος στο 12ο στρογγυλό τραπέζι για θέματα της ΝΑ Ευρώπης, που διοργανώνεται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του περιοδικού "Economist".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή