Θ. Πάγκαλος: «Όχι» στη θριαμβολογία

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 14:26
A- A A+

«Είναι ευχάριστο ότι τελικά η απόφαση είναι ότι τα Σκόπια θα παραμείνουν εκτός συμμαχίας, με βάση τη διαφωνία που υπάρχει γύρω από το όνομα και τις ελληνικές θέσεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM.

Παράλληλα, απηύθυνε προειδοποίηση «προς τους ένθερμους θιασώτες της κυβέρνησης να μη θριαμβολογούν. Αυτό είναι πολύ λάθος διότι δίνει μια πολύ κακή εικόνα της χώρας. Η θριαμβολογία μας δείχνει στην κοινή γνώμη των χωρών ως ένα μικρόψυχο έθνος που επιδιώκει να καταγάγει νίκες εις βάρος γειτόνων του που είναι εξαιρετικά αδύναμοι».

Ο κ. Πάγκαλος προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι «εάν το ανακοινωθέν λέει ότι τα Σκόπια συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις για να μπουν στη Συμμαχία εκτός από τη διαφορά που έχουν με την Ελλάδα και καλούνται τα Σκόπια με την Ελλάδα να λύσουν το θέμα και μάλιστα σε τακτό χρονικό διάστημα, τότε αυτό αποτελεί οπισθοχώρηση των ελληνικών θέσεων στο θέμα του ονόματος διότι πρώτον υπάρχει μια απλή αναβολή. Το δεύτερο είναι ότι με το τρόπο αυτό φεύγει από το ΝΑΤΟ η διαμάχη και ξαναγυρίζει σε ελληνοσκοπιανό πεδίο και νοθεύεται και η διαδικασία του ΟΗΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή