Τσερβένκοφσκι: Κατάχρηση του δικαιώματος για βέτο από την Ελλάδα

Συνάντηση της σκοπιανής αντιπροσωπίας με τον Αμερικανό πρόεδρο
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 19:01
A- A A+

«Το μοναδικό εμπόδιο που σταμάτησε τη "Μακεδονία" από το να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι τα απωθημένα του νότιου γείτονά μας, της Ελλάδας, που έφτασε την παράλογη θέση της σε τέτοιο σημείο ώστε να κάνει κατάχρηση του δικαιώματός της για βέτο, ως μέλος της Συμμαχίας».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα, στο Βουκουρέστι, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

«Δεδομένου αυτού, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" αλλά και στους γείτονές μας στην Ελλάδα, ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας θα επιβιώσει", ο λαός μας θα το υπομείνει και αυτό» πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

«Θα ακολουθήσουμε την οδό που έχουμε καθορίσει και όποιος νομίζει πως αυτός είναι ο τρόπος για να μας αποτρέψει ως λαό ή ως κράτος από το να πετύχουμε το μέλλον που επιθυμούμε, κάνει τεράστιο λάθος. Ορισμένοι θα το κατανοήσουν αυτό νωρίτερα, άλλοι αργότερα, αλλά εμείς το ξέρουμε ήδη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Εκτίμησε ακόμη ότι στο Βουκουρέστι «ξετυλίχθηκε» το χειρότερο δυνατό σενάριο για τη χώρα του. «Αυτό αποτελεί μεγάλη απογοήτευση και μεγάλη αδικία για τους πολίτες της "Μακεδονίας"».

Σε ερώτηση αν η χώρα του αναμένει ανάλογα «προβλήματα» στην πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι ορισμένες πτυχές της στρατηγικής που ακολουθεί η χώρα θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν οι στόχοι-κλειδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή