Αλ. Παπαρήγα: Προτεκτοράτο των ΗΠΑ η ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 13:40
UPD:14:00
A- A A+

«Οι γείτονές μας, είτε είναι μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη ή είναι μια πάρα πολύ αδύναμη χώρα, όπως η FYROM, δεν ενεργούν αυτοτελώς», δήλωσε σήμερα στον ρ/σ Alpha 989 η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χαρακτήρισε επίσης «προτεκτοράτο των Αμερικανών» την ΠΓΔΜ.

Η κ. Παπαρήγα διαβλέπει «κίνδυνο ενός παζαριού για το όνομα με ανταλλάγματα για ενίσχυση της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή και από την πλευρά της Ελλάδας».

Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να ανεβάσει το κύρος της και να λάβει αντιλαϊκά μέτρα.

Σε δηλώσεις της εξάλλου, κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», η κ. Παπαρήγα μίλησε για σκηνικό που «διαμορφώνεται κυρίως με την πορεία της διαπάλης που γίνεται στα Βαλκάνια για τα μερίδια αγοράς, για το πετρέλαιο και για το φυσικό αέριο».

«Αυτό είναι τελικά που θα καθορίσει και τη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στη γειτονική χώρα και σε σχέση με την Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω ότι μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος. Ούτε είμαστε βέβαιοι για το ποια στάση θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση ως το τέλος», παρατήρησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή