Ετοιμοι για άμεση επανέναρξη διαπραγματεύσεων με ΠΓΔΜ

«Δεν υπάρχουν σκιές στις σχέσεις με ΗΠΑ»
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 14:57
UPD:15:33

A- A A+

ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ της Ελλάδας για άμεση επανέναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επαλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπαλότητας με τη γειτονική χώρα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο από Βουκουρέστι, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο διπλωματικός στόχος στη Σύνοδο επετεύχθη και αυτό, όπως είπε, μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του ονόματος.

Ερωτηθείς για την αμερικανική στάση μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε πως δεν βλέπει σκιές στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ και επανέλαβε πως η ύπαρξη συμμαχικών σχέσεων των δύο χωρών δεν σημαίνει ότι υπάρχει πάντοτε ταύτιση απόψεων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε για ακόμη μία φορά πως η Ελλάδα δεν απομονώθηκε στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, αντιθέτως -πρόσθεσε- «επετεύχθη η κατανόηση του προβλήματος σχεδόν από όλους».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και πρώτα απ' όλους την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη».

Αφγανιστάν - Σκέψεις για εντονότερη συμμετοχή στην ανοικοδόμηση

Το ενδεχόμενο εντονότερης συμμετοχής στο Αφγανιστάν στον τομέα της ανοικοδόμησης εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια στην ασιατική χώρα με τη δύναμη που ήδη έχει αποστείλει.

Αναφερόμενος στη Σερβία, εξέφρασε τη θέση πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι γενναιόδωρο όσον αφορά την ατλαντική προοπτική της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή